Hvis du aldrig rigtig tænkte på, hvor inflammatorisk din diæt er, er du ikke alene. Det har en tendens til at være meget mindre omtalt end, for eksempel, hvor mange kalorier eller gram mættet fedt er i de ting, du spiser. Men det er derfor, det er værd at tænke på: visse fødevarer kan resultere i kroniske lave inflammationsniveauer i din krop, som over tid er knyttet til større sundhedsmæssige problemer som arthritis, type 2 -diabetes og hjerte -kar -sygdom.

Det kan også bare få dig til at føle dig mindre end dit bedste. “Betændelse er din krops normale måde at håndtere noget skadeligt på, men hvis du har for meget af det over tid, kan det forårsage fordøjelsesproblemer, få dig til at føle dig træt og bringe hjernetåge på,” siger Vanessa Berenstein, Rd. ”Det kan endda resultere i ting som hudproblemer eller overbelastning.”

Det lyder alt sammen skræmmende, men den gode nyhed er, at du ikke behøver at gennemgå din diæt fuldstændigt for at mindske madrelateret betændelse. Du skal bare skære ned på nogle af de mest almindelige lovovertrædere. ”Hvilke fødevarer forårsager betændelse er forskellig for alle,” siger Berenstein. ”Men der er nogle fødevarer, der har tendens til at være inflammatoriske for mange mennesker.” Undgå dem, og du er godt på vej til at skære ned på kronisk betændelse. Start med disse små justeringer:

Lav ekstra jomfru olivenolie til din gå-til-olie i stedet for rapsolie. Det er ikke, at rapsolie er usund, men af alle madolier inkluderer ekstra jomfru olivenolie de højeste niveauer af potente antioxidanter, som har vist sig at have en række sundhedsmæssige fordele, herunder Hollands fodboldlandshold Trøje antiinflammatoriske effekter. Og ja, det er sikkert at lave mad med! Så brug den til at stege dine grøntsager, grill din fisk og dryp den i din salat.

Gør din hamburger til en lakseburger. Rødt kød er måske velsmagende, men at spise for meget af det (især hvis det behandles til en pølse) er knyttet til højere niveauer af betændelse. På den anden side inkluderer fedtfisk som laks højere niveauer af Omega 3 -fedtsyrer, som har den modsatte effekt.

Gør din eftermiddagssoda til et mousserende vand. Sukkeret i den dåse af cola er knyttet til højere inflammationsniveauer i hele din krop. Og at være i form beskytter ikke dig: Soda er blevet knyttet til en stigning i betændelse, selv hos ellers sunde mennesker.

Server en side af frugt i stedet for pommes frites. Bare et enkelt måltid med højt fedtindhold kan kickstart en inflammatorisk respons, hvilket gør den store bunke med Atletico Madrid Trøje stegte kartofler til en ikke-så-sund idé. Server i stedet din sandwich med en farverig frugtsalat fyldt med bær. Forskere har fundet, at de polyfenoler, de inkluderer, kan hjælpe med at nedbringe betændelse.

Lav din sandwich på hele hvedebrød i stedet for hvidt. Her er en anden grund til at vælge fuldkorn over raffinerede korn: forskning viser, at disse minimalt rodede med korn reducerer betændelse i din krop. Heldigvis kommer i disse dage alt fra pasta til pizza dej i en hel hvedesort, så du behøver ikke at opgive dine yndlingsretter.

Afslut din dag med en firkant med mørk chokolade. Du har sandsynligvis ikke brug for for meget overbevisende til at tilføje lidt chokolade til din dag, men denne rige godbid er fuld af antioxidanter kaldet flavonoider, som blandt andre fordele kan reducere betændelse.

Hvis du vælger at drikke, skal du have rød rødvin i stedet for øl. Et glas merlot, Pinot Noir eller enhver anden rød rødvin er en af de smageste måder at nedbringe betændelsesniveauer på. Bare husk, at meget mere ikke er mere. ”Et glas om dagen er fordelagtigt, Japans fodboldlandshold Trøje men meget mere end det har den modsatte effekt,” siger Berenstein.

Disse oplysninger er kun til uddannelsesmæssige formål og er ikke beregnet til at erstatte medicinsk diagnose eller behandling. Du burde ikke bruge disse oplysninger til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller tilstand. Kontroller altid med din læge, før du ændrer din diæt, ændrer dine søvnvaner, tager kosttilskud eller starter en ny fitnessrutine.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe er freelance forfatter og redaktør med base i Chicago, IL. Hun dækker sundhed, lykke, fitness og alt andet, der piques hendes interesse. Hendes arbejde er vist i O, Oprah -magasinet, selv, form, fitness, redbook, sundhed, bedre hjem og haver, psykologi i dag, god husholdning og mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.