(fra siderne med sportssageralarm)

Af William J. Robers fra Sparks Willson, P.C.

Den 2. Circuit Court of Appeals er den seneste domstol, der vælger, at interscholastiske basketballembedsmænd ikke er “ansatte” i hverken den tildelende organisation eller skolerne. Girard v. Worldwide Association of Authorized Basketball Officials, Inc. et al., 20-981-CV (2. Cir. 22. januar 2021).

Ginger Girard, en midt i såvel som høj institution basketball embedsmand i Connecticut sagsøgte Worldwide Association of Authorized Basketball Officials, Inc. (“IAABO”) samt Central Connecticut Board nr. 6, der hævder kønsdiskriminering i opgaver samt gengældelse For at klage over den påståede forskelsbehandling, begge i overtrædelse af 42 U.S.C. § 2000e-2 (“Afsnit VII”)

2. kredsløb bekræftede tingrettens afskedigelse af klagen i henhold til den føderale styre af civil retspleje 12 (b) (6) for manglende specificering af et krav. Afsnit VII har brug for eksistensen af et forhold mellem arbejdsgiver og medarbejder, herunder et aspekt af kontrol. I kvarteret for innovativ ikke-vold mod Reid, 490 U.S. 30 (1989), bestemte den ultimative domstol tretten ikke-udtømte faktorer for at hjælpe domstolene med at afgøre, om en arbejdsgiver-medarbejderforbindelse eksisterer, herunder uden begrænsning, retten til at styre vejen såvel som midler til de leverede tjenester, stedet for arbejdet, varigheden af forbindelsen mellem parterne, om ansættelsesfejringen har ret til at udpege ekstra job til den lejede part, betalingsteknikken samt arrangementet af arbejdstagerfordele.

Ved at afvise klagen opdagede retten, at sagsøgeren havde indrømmet, at de sagsøgte ikke betaler hende for at officere såvel som ikke giver nogen form for ansættelsesydelser. Tværtimod udpeger de tiltalte embedsmænd til spil, såvel som institutionerne betaler embedsmændene direkte. Som et resultat er de tiltalte måske ikke “arbejdsgivere” som et retsspørgsmål.

Alternativt hævdede Girard, at de tiltalte var “beskæftigelsesbureauer”, som ligeledes er udelukket af afsnit VII fra diskriminerende metoder såvel som gengældelse. Retten opdagede, at betydningen af et “beskæftigelsesagentur” har brug for en person, der “anskaffer arbejdstagere for en arbejdsgiver.” Selvom institutionerne betaler dommerne, havde Girard Inter Milan Trøje ikke plausibelt påstået, at hun var en arbejdstager på skolerne. Institutionerne udøvede ikke meningsfuld administration over Girard, såvel som Girard, der blev officieret Atletico Madrid Trøje for en række forskellige skoler, hvoraf ingen gav nogen form for ansættelsesydelser andre end at betale for de officielle spil.

Den anden kredsløb har FC Porto Trøje derfor ydet yderligere støtte, at interscholastiske embedsmænd er uafhængige entreprenører, forudsat at de får betalt af skolerne såvel som ikke er underlagt betydelig styring af institutionerne eller den tildelende organisation.

William L Robers er en aktionær hos Sparks Willson, P.C. I Colorado Springs, Colorado, såvel som formand for firmaets sportsgrene såvel som underholdningslovgivningsmetodegruppe. Derudover er Mr. Robers adjungeret professor i sportslovgivning ved University of Colorado – Colorado Springs samt en NCAA Division I -fodboldembedsmand.

Del dette:
Facebook
Twitter
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.